Category Archives: Stort og småt

Noter fra heste-livet på Fløjstrup Mark

Det må komme snart, foråret

God forårsmenu: Friske grene, frisk bark og friske bladknopper

Den lange vinter er ved at gå på hæld. Hestene længes efter friske råvarer oven på en lang vinter på tørt hø, wrap, vitaminkiks og halm. Så da vi alligevel skulle fælde træer i skoven, trak vi nogle af de frisk-afskårne grene ud på foldene til hestene. Det er gode forårs-vitaminer og det giver lidt at lave og pille i derude på marken, mens alle venter på foråret.

To gange skybrud på en uge i juli

20120719-165758.jpg
Indgangen til hoppefolden…

Husk gummistøvler med mindst 25 cm skaft, hvis du skal have fat i din hoppe.

Først var der skybrud lørdag 14. Så i dag, 19. juli. Og nu med endnu mere vand tilsyneladende..

Søen over vejen oppe ved hopperne er nu så dyb, at røjsere str. 46 med herrelængde ikke længere er nok. Så hvis du skal hente din hoppe, gælder det om at få de lange på.

Alle dræn på vores matrikel trækker som de skal, men det er ikke nok til at hamle op med vandmasserne denne gang. Så der er et par “skader”: Der er løbet vand ind i rytterstuen. Der er løbet vand ind i løsdriftstalden. Ellers er alt OK.

Kyndelmisse i stalden – det er for alvor blevet vinter (video)

2. februar.. Ca. 10 minusgrader og det bliver koldere i nat. Her er et par videoer fra aftenrunden, så I kan se, at hestene har det godt:


Traktor i røg og damp

Møddingen bliver kørt sammen. Når luften er 0 og møddingen er 80 grader – så damper det rigtig meget. Se udsigten fra traktoren:

20111220-164408.jpg