Staldmøde 12. september 2012 – snart skal hestene ind for vinteren

Staldmøde med fuld forplejning

Staldmødet inden vintersæsonen var 12. september. Du kan læse hele referatet her..

1. Nye folk og heste
1. oktober siger vi velkommen til Helle og Birgitte som kommer med deres to vallakker, Dreyri og Glampi.

2. Hvornår skal hestene ind
Vi satser på sidste weekend i efterårsferien dvs. søndag d. 21. oktober mellem kl. 17-19. Det vil være fint hvis nogen har tid til at komme og give en hånd med at tage dem ind første gang. Det plejer at være rigtig hyggeligt.

3. Navne, telefonnumre og emails
Listen er opdateret, hænger på tavlen og ligger på hjemmesiden

4. Foderhold
Listen er opdateret, hænger på tavlen og ligger på hjemmesiden

Vi vil gerne opfordre foderholdene til at orientere sig om de opgaver og rutiner der er i forbindelse med fodringen. Beskrivelserne hænger på tavlen i store stald.
Samtidig er det vigtigt at de enkelte foderhold får snakket om, hvis der er specielle forhold, der gør sig gældende.

5. Hestebokse og flokke og vinterfolde
Også i år kommer flokkene til at bestå af:
En hoppeflok på 12 hopper,der har vinterfolde på “hoppejordfolden”, Langemark og Eriks Søfold (der vil være åbent i slusen i toppen af Langemark over til Søfolden så længe de selv kommer hjem til spisning :-)
En lille vallakkeflok på 3-4, der har vinterfold på jordfolden ved møddingspladsen.
En stor vallakkeflok på 10, der har vinterfolde på den store jordfold ved “løsdriften” og ad slusen bag om Henriettes mark, til vejgårds 1. mark og den lille sluse med læ under træerne.

6. Hestebokse
Helles hest kommer i Fengurs boks i lille løsdrift og Birgittes hest kommer i lille stald i Svarturs gamle boks. Mie får Rødes boks, når hun får skaffet en hest.
Ellers er der pt. ingen omrokeringer mht.bokse. Dog må vi overveje at flytte rundt på nogle af hopperne hvis de begynder at bide i træværket og få hoppenykker.
Vi vil gerne opfordre alle til at være opmærksomme på, om deres hest begynder at bide i træværket og i givet fald omgående at behandle træværket med staldintakt.

7. Venskabsbokse
Helle er venskabsboks med Kristina.
Birgitte er venskabsboks med Hanne H.

8. Navneskilte og informationer på alle bokse.
Navn, billede og informationer. Kig på Elvis’ navneskilt for at se, hvilke informationer der er brug for.
De der mangler kan sende indformationerne til Anelles e-mail: riismeyer[at]profibermail.dk. Anelle er da så venlig at lave navneskiltet til jer.
Husk endvidere at sætte navneskilte på jeres sadelknægte og hylder. I rytterstuen ligger der nogle små træskilte, der kan anvendes.

9. Træpiller
Er bestilt og kommer til 1. oktober. Skal betales inden da. Listen med, hvad I har bestilt og hvor meget I skal betale, hænger på tavlen i store stald.

10. Ønske om striglebom udendørs
Vi sætter evt. et par kroge i muren ude ved vandhanen mod vest.

11. Aktivitetsudvalg
Anne og Julle foreslog, at vi skulle lave et aktivitetsudvalg, der kan koordinere ønsker og komme med forslag til ture, småstævner og lignende. Alle syntes det var en god idé. Udvalget består af Anne, Emma, Ulla, Julle.

Arbejdsdag inden hestene skal ind
På staldmødet blev der i forbindelse med arbejdsdagen diskuteret tre ting: Dels børnenes rolle på arbejdsdagen, dels forholdet mellem effektivitet og hygge samt om det er OK at ride sig en tur på arbejdsdagen.
Her vil vi godt lige komme med vores holdning.
To gange om året er der arbejdsdag på Fløjstrup Mark. Om foråret når hestene er kommet ud og staldene skal gøres rene efter dem og om efteråret når der skal gøres klar til, at hestene kan komme ind for vinteren.
Sådan er det, når man har sin hest opstaldet her.
Vi synes, det er godt, når børnene er med. Det er godt, når de voksne inddrager børnene i arbejdsdagen og ikke bare synes, de går i vejen. Vores erfaring er, at børnene rigtig gerne vil deltage – de kan godt lide livet sammen med hestene og de vil gerne føle ansvar. Men de skal selvfølgelig også have lov til at være børn.
Så er der det med effektivitet og hygge. Arbejdsdagen er, hvad man kan kalde hyggelig effektivitet. Det betyder, at arbejdsdagen er en hyggelig og social ting, men med et klart formål: nemlig at få noget fra hånden. Alle hjælper alle til alle er færdige. Alle yder efter evne. Det er ikke akkordarbejde og man er ikke “helle” når man mener, man har taget sin del.
Dermed er også sagt, at det er rigtig dårlig stil, at forlade arbejdsdagen for fx at tage en ridetur, mens andre stadig arbejder. Skal der rides på arbejdsdagen, må det være når alle er færdige og vi sammen har sagt slut for i dag.

Efterårets Arbejdsdag bliver søndag 7/10 – start kl. 9 og med flg. opgaver:
Rengøre boksene og stald efter svalerne er rejst hjem til Afrika.
Etablere boksene, så de er klar til vinteren.
Sætte træpiller/spåner på plads under udhængene – plan følger for, hvor de skal placeres.
Tage hegnet på Vejgårds 4. mark ned.< Rense udendørs drikkekopper og foderringe. Tjekke led og hegn. Bytte heste rundt. Det var vist ordene, Sanne og Ole

Comments are closed.