Links om mitter og sommereksem

Jeg har her forsøgt at samle viden om et af de helt store emner, nemlig sommereksem.

Dansk Veterinærtidsskrift nr. 19, 2006 (pdf) har en grundig artikel om sommereksem hos heste af dyrlægestuderende Susanne Albæk Andersen.

På Hyldahls hjemmeside har vi fundet denne artikel af dyrlægestuderende Emil Olsen, Hestens sommereksem, fup og fakta (pdf).

Miljøstyrelsen har en (meget klog) rapport fra 2003, Aktivitet af mitter på græsningsarealer ved Egeløkke Lung (pdf), som handler om mitter på et konkret område på Langeland. Rapporten har nogle meget kloge tabeller og skemaer.

Århus Universitets Jordbrugsvidenskabelige Fakultet har denne gennemgang (pdf) af mitter og deres biologi. Her kan du f.eks. læse, at mitteplagen er størst forår og efterår, at det værste er stille, lune og fugtige aftener og at mitter sjældent flyver ret langt fra det sted, hvor de blev udklækket.

Comments are closed.